Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τριθεσίτες ζουν ανάμεσα μας

Το καλοκαίρι βρέθηκα για λίγες μέρες σε μια επαρχιακή πόλη κοντά στην Αθήνα. Σε ένα από τα πολλά καφέ του κέντρου αποφάσισα να πιω ένα καφεδάκι. Στο διπλανό τραπέζι καθόταν ένας κουστουμαρισμένος κύριος, γύρω στα 45, που θύμιζε κάτι από βουλευτή, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στο καφέ το ζεύγος αντάλλαξε δεκάδες χειραψίες με τους υπόλοιπους πελάτες, αλλά και διερχομένους. Αποφάσισα να ρωτήσω το σερβιτόρο ποιος είναι ο κύριος αυτός, που παρά τον καύσωνα δεν αποχωρίστηκε το σακάκι του ούτε λεπτό.
«Α! Είναι γνωστός παρουσιαστής στο τοπικό μας κανάλι, διευθυντής σχολείου και μόλις άνοιξε και φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης». Στο άκουσμα των παραπάνω ιδιοτήτων προς στιγμήν νόμισα ότι αντί για 42οC είχε 52οC.
Κλασικό παράδειγμα τριθεσίτη, τη στιγμή που χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι είναι άνεργοι χωρίς καμία προοπτική. Ένα άτομο που εισπράττει από 3 διαφορετικές δουλειές τη στιγμή που χιλιάδες νέοι είτε δουλεύουν απλήρωτοι (π.χ. νέοι δημοσιογράφοι), είτε δεν βρίσκουν να εργαστούν πουθενά. Νέοι που βλέπουν τη ζωή τους να περνάει αντιπαραγωγικά, όχι από επιλογή δική τους, αλλά κάποιων άλλων…κάποιων διθεσιτών και τριθεσιτών φυσικά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου